Warschau dag 1 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van 38dagentreinen - WaarBenJij.nu Warschau dag 1 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van 38dagentreinen - WaarBenJij.nu

Warschau dag 1

Door: Alan

Blijf op de hoogte en volg

04 Augustus 2023 | Tsjechische Republiek, Praag

Ik begin uiteraard nog in Praag waar ik om middernacht naar bed ging. De wekker zou om half 5 afgaan, dus goed slapen. Niet, dus. Ik was zeker tot 2 uur wakker, en als ik daarna nog geslapen heb, dan was het niet veel!

De reden voor het vroeg opstaan was duidelijk; onze trein zou om 6.15 uur vertrekken en we wilden erbij zijn! Het plan was dus een snel ontbijt, het laatste inpakken en ruim de tijd nemen om naar het station te lopen. Bij vertrek was het nog donker, maar niet koud. Een kleine 35 minuten (en veel gehijg op die hellingen) later waren we aangekomen. Even uitzoeken welke spoor, en dan klaar voor vertrek.

De trein was lang niet vol maar de komende 9,5 (!) uur zou ons naar 24 haltes brengen. Er was een groot komen en gaan van passagiers. Grootste nadeel van de dag was dat, al "deed de WiFi het wel," we geen internet bereik hadden! Dan maar lezen, alleen met de inspanning van de afgelopen nacht vielen de ogen steeds dicht. Maar slapen in de trein? Ho maar!

Tegen 3 uur waren we in Warschau aangekomen, niet zo moeilijk om uit het station te komen als in Praag maar het is toch wel iedere keer goed zoeken. Nu in het hotel zit ik hier te tikken met een achtergrond koor van gesnurk van mijn eega.

Op een gegeven moment zijn we zover en gaan we op stap. Weer bijzondere gebouwen gezien en bij brouwer Warszawski terecht gekomen. Een chique gebouw waar ze echt tekeer gingen met de cocktails en 18 eigen bieren op tap. De kaart die we van het hotel hadden gekregen gaf aan dat daar gratis bier te krijgen was. Die vroeg ik aan. De kastelein wist van niets, maar ik zou het krijgen. Uiteindelijk, bij het betalen, was het toch niet gratis, dit personeelslid wist er ook niets van af, maar na navraag gedaan te hebben mocht hij me 2 gratis biertjes geven om mee te nemen. Toch winst, maar jammer dat de organisatie met zulke ideeën komt terwijl het personeel er niets van af weet. Lijkt de gezondheidszorg wel!

We gingen naar de foodhall en Ik nam wat Italiaans terwijl Riek iets Vietnamese nam.

Toen nog verder de stad in gegaan, vannacht/dag was voor Riek ook zwaar geweest en zijn we toch naar het hotel terug gegaan om morgen vers voor de dag te staan.

Ondanks de tijd in de trein, toch nog 11,5 km gelopen vandaag.

• 05 Augustus 2023 - 11:00

Annette Van De Ven :

Leuk om alles zo te lezen wat jullie doen.

We missen jullie wel hoor.

Kus van ons