Praag dag 5 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van 38dagentreinen - WaarBenJij.nu Praag dag 5 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van 38dagentreinen - WaarBenJij.nu

Praag dag 5

Door: Riek

Blijf op de hoogte en volg

03 Augustus 2023 | Tsjechische Republiek, Praag

Alweer uitgeslapen, alhoewel ik helemaal niet zo laat naar bed ga. Douchen, net zoals in Dartford, geen water of te heet of te koud. Denk dat als er teveel mensen tegelijk douchen, het systeem het niet aankan. De lucht was blauw, inmiddels weer grijs. Volgens de voorspellingen moet het droog blijven, dus weer een wandeldag. We gaan met de tram richting Praagse Burcht, dat ligt, net als het Letnapark, aan de overzijde van de Moldau. We stappen uit bij de Wallenstein tuin waar de senaat gezeteld is. Daarna de klim naar de burcht. Het is hier natuurlijk toeristengebied, dus heel erg druk. Onderweg een stop voor prachtig uitzicht en een bakkie thee. We redden het niet om de top te bereiken, COPD is de spelbreker. Naar beneden gaat een stuk sneller. We lopen via de Karlsbrug over de Moldau, om langs de oever naar het dansende huis te gaan. Vandaar naar het hoofd van Kafka. Dit bestaat uit draaiende schijven die 1 x per uur allemaal op hun plek staan. Op weg richting huis een Tsjechisch biertje in de Dutch pub, in Beerpoint, waar jezelf je biertje mag tappen en gegeten bij Spirit. Ik at knoflooksoep en gnocchi met spinazie en kaas. Beide waren heerlijk. Brood halen voor morgen, 9,5 uur treinen, bij Billa (klinkt als een bouwpakket van Ikea). Het appartement opruimen, koffers pakken, brood klaarmaken en de wekker om 4.30u zetten.

Wat mij opviel in Praag:

Het is een groot openluchtmuseum, waar je ook kijkt, je komt ogen tekort.

Er zijn veel openbare toiletten, die ook allemaal schoon zijn.

Er zijn veel daklozen maar weinig bedelaars en die zijn niet opdringerig.

Er zijn heel veel kleine winkeltjes.

Er zijn overal café restaurants.

Er zijn heel veel koffieshops. Drugsbeleid is er veel ruimer dan in Nederland.

We kwamen een paar keer een travestiet tegen (niet de mooiste) Dit in tegenstelling tot Polen en Hongarije waar het niet geduld wordt.

Gelopen :12,8 km waarvan best wat klimwerk.

Omdat er veel mooiere foto's op internet te vinden zijn, voeg ik wat aparte foto's toe.