Praag dag 2
Door: Alan
01 Augustus 2023 | Tsjechische Republiek, Praag
Weer uitgeslapen, want zo hoort dat op vakantie! Na een uitgebreid (qua tijd) ontbijt, zijn we op stap gegaan op zoek naar een makkelijke weg naar het station, als voorbereiding op ons vertrek vrijdag. We zien het eigenlijk niet echt zitten om volgeladen met bagage over die steile heuvels hier te moeten klimmen. We zoeken een weg die redelijk vlak is. Dat we het zo moeilijk vonden om gisteren weg van het station te komen werd benadrukt door het feit dat we de weg Naar het station ook maar met moeite vonden!
Nu we het weten, moet het vrijdag niet zo'n probleem zijn!
Dan maar naar het centrum lopen waar we eerst een verdiend bakkie hebben genuttigd alvorens de startplaats van de free-tour van vandaag op te zoeken.
Aangekomen bij de Powder Gate, Ileana, onze Mexicaanse gids, stond ons op te wachten. In de daaropvolgende tweeëneenhalf uur hebben we een mooie indruk gekregen van de verschillende bouwstijlen die van Praag eigenlijk een openlucht museum maken. Mooie gebouwen in (neo) Gotische, Art nouveau, klassiek, Kubist en Renaissance stijlen. We hebben het Joods kwartier bezocht, en heel veel historische informatie meegekregen die dan ook even snel vergeten is. Toch een interessante middag.
Na afloop een biertje om bij te komen en toen weer richting huis. Onderweg een pork steak en een goulash genuttigd bij restaurant Spirit. En naar huis om even uit te rusten.
's Avonds nog even een biertje buitenshuis gedaan.
Gelopen: 12 km
01 Augustus 2023 - 00:58
Myrthe:
Zijn jullie ook in de Obecni Dum gaan kijken? Daar had ik jaren geleden een congres, dat is zo'n mooi art deco gebouw middenin de stad. Je kunt er ook heerlijke taartjes eten!