Berlijn dag 5
Door: Alan
29 Juli 2023 | Duitsland, Berlijn
Heerlijk uitgeslapen tot half 10 vanochtend. We konden wel de puzzel van de Volkskrant uit laten printen bij de receptie, dus een mooie zaterdag in het vooruitzicht. Gezien de weersverwachting (regen, regen en nog eens regen) besloten we ons plan van gisteren te voltooien; namelijk de mall van Berlin te bezoeken. Het idee was daar een paar uur te doden en tegelijkertijd droog te blijven met de optie om droog met de U-baan terug te keren. Een enorm gebouw met een hoop lege winkels maar ook veel merk winkels. Niet veel bijzonders, dus.
Ik weet niet hoe laat het begon te regenen, maar toen we vertrokken werd het alleen maar erger. Echter was dit binnen 10 minuten voorbij en de rest van de middag was het heerlijk warm en zonnig. We hebben aan de rivier wat gedronken en toen genoten van een optreden (voor kinderen) aan het feestplein achter het station. Toen besloten we een paar uur rust te nemen in het hostel. Na 10 minuten binnen te zijn barstte het regen geweld los.
Om 8 uur was de rust weergekeerd en we gingen wat eten, weer op het feestplein. Tegen de tijd dat we klaar waren begon het al te schemeren en dus gingen we naar de Reichstag waar er een multimedia lichtshow zou plaatsvinden. Dit bleek een voorstelling over de Duitse geschiedenis te zijn, geprojecteerd op de muren van een gebouw. Wel een mooi spektakel.
Toen terug naar de kamer om voorbereidingen te treffen voor ons vertrek morgen, en een afzakkertje beneden.
Vandaag 15km gelopen.