Berlijn dag 2
Door: Riek
26 Juli 2023 | Duitsland, Berlijn
Helaas werd ik om 3 uur wakker met koorts en keelpijn. Voelde me echt goed ziek. Paracetamol, zuigtabletten en de, uit Engeland meegenomen, verdovende keelspray maken dat ik toch om 9 uur onder de douche stap. Uiteindelijk om 10 uur de deur uit. We besluiten om zonder plan een richting op te lopen. We kwamen bij de Grosse Stern terecht, daaraan grenst een prachtig, en vooral rustig, park: Grosse Tiergarten. Heerlijk gewandeld bij 20 graden en geen zon. (Gezien mijn temperatuur dus ideaal) Bij de uitgang van het park staat een monument voor alle vermoorde lhbtq ers.
De weg over en dan staan we in het monument ter gedachtenis aan de vermoorde joden in Europa. Het maakte op mij geen indruk. Gister kwamen we langs een gedenkplek waar persoonlijke verhalen te lezen waren, dit raakte me veel meer. Daar was ook een gedenkplek voor zigeuners en Sinti, die worden helaas nog in diverse landen als vuilnis behandeld.
We eten een heerlijk broodje bij een bakker, zoals je dat alleen in Duitsland kan. Doen nog wat boodschappen in een supermarkt met (heel schone) wc voor klanten. Dat is zo fijn als je op pad bent. Om 14 uur weer thuis, waar ik een uur ga slapen en Alan beneden in de gezamenlijke ruimte gaat zitten lezen. Het heeft de laatste 2 uur af en toe flink geregend en dus gaan we om 17 uur pas weer op pad. We lopen nu richting Alexanderplatz. Onderweg een biertje uit een scheef glas, hier heeft Alan echt een hekel aan. We komen terecht in een hippe wijk met veel eettentjes. Ik eet een heerlijke vegetarische bowl met veel groenten bij Frittenwerk. Alan patat met kipsticks. Het blijft droog dus maken we er een grote wandeling van. Daarna nog wat drinken en spelletjes in de bar van het hostel.
Gelopen : 18 km
27 Juli 2023 - 09:43
Myrthe:
Wauw, dat is wel heel veel loopwerk als je koorts hebt Riek!! Beetje rustig aan maar he... :)
27 Juli 2023 - 09:43
Myrthe:
27 Juli 2023 - 12:55
Riek:
Ja, maar omdat het niet warm is was dat veel prettiger dan op bed in een warme kamer. En we zijn in de relaxte mood. En ik ga vroeg naar bed. Vandaag voel ik me gelukkig iets beter.
27 Juli 2023 - 12:58
Gerard:
Hallo reizigers,
Wat vervelend voor jou, Riek, dat je nu ziek bent. Net aan het begin van deze mooie reis.
Ik hoop, dat het snel overgaat.
En desondanks toch al zoveel gezien van Berlijn!
Misschien even iets rustiger aan doen de komende dagen. Als dat past in jullie reisschema, tenminste.
Blijven jullie nog even in Berlijn?
In ieder geval beterschap en goede moed voor de komende dagen toegewenst.
Vanuit een zeer regenachtig Haarlem,
Gerard